24 Temmuz 2011 Pazar

Obsesif Manifesto

1- Obsesif, küçük şeylerle mutlu olmaz.. Çünkü küçük şeylerle mutlu olmak için etraftaki bazı olumsuzlukları göz ardı etmek gerekir ve obsesifler, zaten göz ardı yoksunu oldukları için obsesiftirler..

2- Obsesif, eşyalarının başkaları tarafından kullanılmasından ya da kurcalanmasından hoşlanmaz.. Çünkü obsesife göre, eşyalarına gösterdiği özeni ondan başka kimse göstermez..

3- Obsesif, sosyal değildir.. Çünkü obsesif için gidilecek mekan; yazın çok sıcaktır, kışın çok soğuktur, hoş bir mekansa gereksiz pahalıdır, pahalı değilse hoş bir mekan değildir..

4- Obsesif, yalnızdır.. Obsesif için potansiyel arkadaşlar; iyi muhabbet ediyorlarsa kafa şişiriyorlardır, iyi muhabbet etmiyorlarsa sıkıcıdırlar, sevgilileri yoksa mekanlarda istenmezler, sevgilileri varsa sürekli onunla ilgilenirler..

5- Obsesif, paylaşmayı sevmez.. Çünkü paylaşma eyleminin paylaşılan şeyin tadını artırdığı kocaman bir palavradır.. Bir şey paylaşılınca, az kişiye çok zevk vermek yerine çok kişiye az zevk verir.. Obsesif, aldığı zevkin bölünmesine razı olmaz..

6- Obsesif, düzenli hayata önem verir.. Çünkü düzenli hayat demek, yapılması gereken şeylerin zamanında yapılmasını kolaylaştırır.. Küçük şeylerle mutlu olamayan obsesifin mutlu olmasının tek yolu, yapmak istediği şeyleri bir an önce yapabilmektir, bu yüzden obsesifin düzenli hayata ihtiyacı vardır..

7- Obsesif, disiplini sever.. Çünkü disiplin, obsesifin ihtiyaç duyduğu düzenli hayatı doğurur..

8- Obsesif, mükemmeliyetçidir.. Obsesife göre, mükemmel olmayan eksiktir..

9- Obsesif, kolay kolay aşık olmaz.. Çünkü obsesif, "her güzelin bir kusuru vardır" mottosunu benimseyemez.. Obsesif için insanlar ya kusursuzdur ya da aşık olunası değildir..

10- Obsesif, yazacaklarını aslında dokuz maddede toparladığı halde, maddeleri illa ki ona tamamlamak ister.. Çünkü o bir obsesiftir..

4 yorum:

  1. çoğu yanlış olan tespitlerini kendinden mi yola çıkarak yazdın ?

    YanıtlaSil
  2. niye yanlış? obsesif olma standartlarını siz mi belirliyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Hepsi mevcut bende. Anksiyete simetri trikotilomani mazoşizim obsesif kompulsif. İgrenc hepsi. Hayatımin icine ettiler.

    YanıtlaSil